Tender Brand Activation UNESCO Waddensea World Heritage

Common Wadden Sea Secretariat

Unesco is bij de meeste mensen bekend van het Werelderfgoedverdrag (1972) en de bijbehorende werelderfgoedlijst. Het verdrag heeft als doel om erfgoed, dat van unieke en universele waarde is voor de mensheid, beter te kunnen bewaren voor toekomstige generaties. Naast deze bescherming, bevordert deze status ook het wederzijdse begrip tussen culturen. Alle erfgoederen zijn uniek, van groot belang voor iedereen en onvervangbaar. Nederland kent 10 werelderfgoedsites, de Waddenzee is er één van.

Een UNESCO status is dus bijzonder en kan een regio, gebied of bestemming kracht bij zetten ter bevordering van de zichtbaarheid en de bescherming ervan. Het Common Wadden Sea Secretariat (CWSS) in Duitsland is de trilateraal erkende instantie die gaat over bescherming en het behoud van de Waddenzee. Eind maart 2019 zetten zij een openbare tender uit. Ze zoeken: een Merkconsultant die zich richt op Merkactivatie met als doel duurzame economische ontwikkeling te stimuleren voor ondernemers en lokale overheden, met behoud en bescherming van de natuur.

Kollektiv schreef zich als penvoerder voor deze tender in, samen met Hypolite Marketing, Noordzicht Marketing en Management en G2K Creative Agency. En won. Een nieuw merk is niet zozeer de opdracht. Het oppoetsen en naar 2020 halen van het huidige merk wel. En het MKB, Nationale Parken en lokale overheden in Nederland, Duitsland en Denemarken actiever het merk te laten gebruiken. Met economische spin-off als gevolg, waarbij de natuur niet uit het oog wordt verloren. Alhoewel we nog maar aan het begin van dit project staan, hebben we er ontzettend veel zin in. Partners zijn onmisbaar in dit project. Een project dat een mooie samenwerking beloofd te worden tussen vier bedrijven uit Groningen en Noord-Holland.

Meer lezen over het CWSS? Kijk dan op www.waddensea-secretariat.org.

PR en media-inkoop

Groninger Forum

Opzienbarend, verguisd en opgehemeld. Drie woorden die zomaar ten deel kunnen vallen aan het nieuwe, nog te openen Groninger Forum. Na de grootscheepse renovatie van de Grote Markt vormt dit bijzondere gebouw straks het middelpunt van de Nieuwe Markt. Door de aardbevingen is de bouw vertraagd maar eind 2019 mag Groningen zich eindelijk een Forum rijker rekenen. Om te zorgen dat er straks bezoekers uit heel de Benelux komen heeft Kollektiv de mediastrategie voor 2019 en 2020 opgetuigd én ingekocht. Met belangrijke zwaartepunten als: de opening van het gebouw, de opening van de grote internationale expositie AI: More than human en de opening van het nieuwe Nederlands museum voor strips, animatie en games: Storyworld. Daarnaast ondersteund Kollektiv op projectbasis het communicatieteam van het Forum op het gebied van PR. Maak je borst maar nat: eind 2019 kan niemand meer om het Forum heen.

Volg het Groninger Forum op Instagram en Twitter om niets te missen rondom de opening.

Een weekend in een andere wereld - Zomercampagne 2019

Marketing Groningen

Om de oriëntatie op Groningen als vakantiebestemming te vergroten bedacht Marketing Groningen de zomercampagne. Kollektiv deed de mediastrategie, met de focus op geloofwaardige content en waardevolle en kwalitatieve contacten met de doelgroep. Er is een mix van redactionele en commerciële aandacht ingekocht bij vijf gerenommeerde titels o.a. Lonely Planet, NRC, Telegraaf en Happinez. Aangevoerd door een uitgebreide online campagne op AdWords, YouTube, Facebook en Instagram. De campagne loopt nog, de resultaten volgen najaar 2019.

“Dankzij Kollektiv hebben we een prachtige zomercampagne 2019 kunnen draaien. Vanuit onze merkstrategie en specifieke content insteek heeft Kollektiv de perfecte mediamix samengesteld, die we konden vullen met branded content. Ze hebben hier ook nog eens top-deals voor kunnen maken” – Barbara Risselada, directeur/bestuurder Marketing Groningen.

Nieuwsgierig? Lees de advertorial die Lonely Planet schreef naar aanleiding van het bezoek aan Groningen hier. Nog steeds nieuwsgierig? Lees de advertorial die we hebben ingekocht bij NRC hier.

Bioscoopreclame rondom de film: 'Wad, overleven op de grens van water en land'

Visit Wadden

Op 1 oktober 2018 ging de natuurfilm van ecoloog en filmmaker Ruben Smit in première. Een film voor natuurliefhebbers. En wat als dat nou precies jouw doelgroep is die je wil bereiken? Juist, dan benader je ze op de plek waar de film draait op een 22 meter breed scherm. Voor UNESCO Waddenzee Werelderfgoed kochten we bij Jean Mineur Mediavision bioscoopreclame in, die in bijna 100 bioscoopzalen in Nederland te zien was. Met als resultaat honderden extra volgers op social media en ruim 2.000 bezoekers op de speciale landingspage. Geïnteresseerde bezoekers die gemiddeld 3 minuten op de pagina keken.

Meer weten over de Wadden? Kijk op www.visitwadden.nl voor alles over dit bijzondere werelderfgoed.

Persbenadering in Duitse grensregio - Grensland Vestingland

Marketing Oldambt

Het Oldambt in Groningen is een bijzonder (mooi) gebied. Ooit de graanschuur van Europa. Schrijver Frank Westerman schreef er recent een boek over. Om dit gebied bij onze Oosterburen te promoten deed Kollektiv de persbenadering in de grensregio. Door een gerichte mailing in de grensregio’s, zijn ruim 260 relevante Duitse titels aangeschreven. Met het nabellen van de journalisten is het persbericht meerdere malen geplaatst o.a. in het Ostfriesland Magazine en Emsland Kurier met een bereik van ruim een kwart miljoen lezers.